Sylvain De Lange verkozen tot laureaat van de Reinaertprijs 2008

 


 

Sylvain De Lange

Sylvain De Lange, voorgedragen door de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius (Brakel, Lierde, Horebeke) en ondersteund door de Heemkundige Kring Businarias (Maarkedal), de Geraardsbergse Vereniging voor Lokale Geschiedenis Gerardimontium (Geraardsbergen),
de Heemkundekring Zwalm en de Heemkring  Scheldeveld, sleepte met een grote meerderheid van stemmen de Reinaertprijs in de wacht.

De verkiezing had plaats op zaterdag 15 maart 2008 tijdens de Raadsvergadering van Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw. te Lebbeke.
De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder onderscheiden heeft op heemkundig gebied en bestaat uit een beeld van Reinaert de Vos en een oorkonde waar sinds 1980 een medaille aan toegevoegd werd.
De uitreikingsplechtigheid is een onderdeel van de heemdag Oost-Vlaanderen, die op 25 mei 2008 doorgaat en dit jaar wordt georganiseerd door het Heemkundig Genootschap Land van Rode (Balegem, Oosterzele).

Het bestuur van de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius is uiteraard in de wolken met deze erkenning, want het is reeds de tweede maal dat een bestuurslid de Reinaertprijs krijgt.
Marc Van Trimpont, tevens voorzitter van de Geraardsbergse Vereniging voor Lokale Geschiedenis Gerardimontium ging hem vooraf.

 

 

Je kan ook lid worden van Triverius en meteen het driemaandelijks tijdschrift ontvangen .Wil je weten hoe? Klik dan hier voor algemene informatie.

Terug naar startpagina