Wereldwaterdag 22/03/2008 : Geschiedenis en natuurpracht van de Everbeekse Terkleppebeek




Als slot van de activiteit "Mijn Waterweg - De Terkleppebeek" is er op 22 maart 2008 een voordrachtenavond in de Polyvalente zaal van de Bibliotheek, Marktplein Brakel. Deze activiteit begint om 20 uur, deuren open om 19.30 uur.

Drie voordrachten met uniek beeldmateriaal bieden een prachtige kijk op de rijke geschiedenis en de fascinerende natuur van de beek en haar omgeving. Er is ook aandacht voor de milieuproblematiek.
Tussendoor kan je historische en hedendaagse kaarten van het gebied bekijken.

 

 


Het stroomgebied van de Molenbeek-Terkleppebeek in het Denderbekken herbergt voor Vlaanderen uitzonderlijke natuurwaarden. De zorg om de natuur en enkele knelpunten in het watersysteem brachten verschillende waterbeheerders en belangengroepen in een werkgroep bij elkaar om samen een integraal waterbeheersplan voor dit stroomgebiedje uit te schrijven. Heel wat deelprojecten die zich toespitsen op bepaalde knelpunten in het plaatselijke watersysteem, vloeien voort uit het plan.
 

De Geschied- en Heemkundige kring Triverius, de milieuvereniging Milieufront Omer Wattez vzw en de natuurvereniging Natuurpunt Boven-Dender vzw startten in 2007 met het project “Onze Waterweg
– De Terkleppebeek”. Dit project wil de geschiedenis van de Terkleppebeek tot leven brengen en samen met alle geďnteresseerden een toekomstbeeld uitwerken van een gezonde en levende waterloop.


Bronbosje rond de Terkleppebeek

 

Meer inlichtingen kunt u verkrijgen in ons documentatiecentrum of bij:

Ludwig De Temmerman   voorzitter,
Molenhoekstraat 69, 9660 BRAKEL.
e-mail: ludwig.detemmerman@skynet.be 
Tel. 055 42 65 75

of

André Premereur   secretaris,
Langemunte 20, 9570 LIERDE
e-mail: andre.premereur@skynet.be
Tel. 055 42 15 65

 


Je kan ook lid worden van Triverius en meteen het driemaandelijks tijdschrift ontvangen .Wil je weten hoe? Klik dan hier voor algemene informatie.

Terug naar startpagina