André Vandenhaute en Fons Jouretz, 60 jaar op de planken!

V.I.O.S. Herinneringen


Huldiging- en herinneringsfeest
op zaterdag 08 december 2007  om 20u in het Sint-Augustinusinstituut Kasteelstraat 46 Brakel


Organisatie:  Geschied- en Heemkundige Kring Triverius in samenwerking met de Koninklijke Kunstkring Die Bronne 

   André Vandenhaute was van bij het begin in 1947 betrokken bij de cabaretgroep V.I.O.S. (Vooruitgang Is Ons Streven), opgericht door Werner Ysebaert. Hij speelde mee in sketches en zou zich later ontpoppen als een veelzijdige clown. In datzelfde jaar verscheen een talentvolle knaap op de planken in het V.I.O.S. orkest, Fons Jouretz.
Hij was een leerling van Gerard De Wolf die ook in het orkest meespeelde en nog dirigent zou worden. Hij was bijzonder talentvol bij zoverre dat hij op een accordeonwedstrijd van zijn leermeester won. André muntte al vlug uit als clown Gust in de cabaretgroep met als tegenspelers Bill (Frans Rousseau) of Dudule (Werner Ysebaert) of Toto (Norbert Uytterhaegen).
   In 1957 ging de V.I.O.S. ter ziele maar André Vandenhaute zette de clowntraditie verder en trad op met een accordeonist, die tevens tegenspeler werd. Jarenlang was Gerard De Wolf de trouwe tegenspeler maar ook met Gilbert Bockelandt trad André geregeld op. Zij doorkruisten het land met hun muziek en moppen en bezorgden zeer velen een onbekommerde gezellige avond.
André was reeds stand-up commedian, nog voor dat woord was uitgevonden. Na het overlijden van Gerard De Wolf werd Fons Jouretz accordeonist en tegenspeler, en ook hij verstaat wonderwel zijn rol op de achtergrond. Fons heeft intussen de V.I.O.S accordeonclub opgericht, waarvan hij dirigent is, en ook André is zeer muzikaal en speelt verschillende instrumenten.
   Als Dédé en Fonzie trekken zij doorheen het Vlaamse land en zijn graag geziene gasten in rusthuizen en bij gepensioneerdenbonden maar ook een breed publiek weten ze wonderwel te boeien.
   Op zaterdag 8 december om 20 uur wordt het duo gehuldigd voor hun 60-jarig theaterjubileum in Sint-Augustinus, Kasteelstraat 46, Brakel. Onder het thema “V.I.O.S. Herinneringen” treden de jubilarissen op samen met vrienden en kennissen. Het wordt een aangename avond vol muziek en humor met medewerking van

- De accordeonclub V.I.O.S

- Greta en Joeri Van Nuffel (Jerry O’Neil), kinderen uit het V.I.O.S. huwelijk van Gustaaf en Nelly die de talenten van hun ouders meekregen en regelmatig optreden.
Greta was er in 1981 ook al bij.

- K. Kunstkring Die Bronne (sketches met Rudy Depooter, Dominique Deriemaecker, Andy Desutter en Evelien Naessens)

- en er zijn ook verrassingsoptredens.

De toegangsprijs is 6 euro in voorverkoop en bij reservatie. Aan de ingang 7 euro. Reservatie via de bestuursleden of op het nummer 055/426575 (Ludwig De Temmerman) of via e-mail ludwig.detemmerman@skynet.be
Het is een organisatie van de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius in samenwerking met de K. Kunstkring Die Bronne.

   




Meer inlichtingen kunt u verkrijgen in ons documentatiecentrum of bij:

Ludwig De Temmerman   voorzitter,
Molenhoekstraat 69, 9660 BRAKEL.
e-mail: ludwig.detemmerman@skynet.be 
Tel. 055 42 65 75

of

André Premereur   secretaris,
Langemunte 20, 9570 LIERDE
e-mail: andre.premereur@skynet.be
Tel. 055 42 15 65

 


Je kan ook lid worden van Triverius en meteen het driemaandelijks tijdschrift ontvangen .Wil je weten hoe? Klik dan hier voor algemene informatie.

Terug naar startpagina